Avanti Bank lanceert

Avanti Bank & Trust heeft vandaag na een unanieme stemming een bankcharter gekregen van de Wyoming State Banking Board, na een aankondiging van de onderneming.

„Avanti’s missie is om een volgzame brug te slaan tussen de traditionele en digitale financiële systemen, met het strengste niveau van institutionele bewaringsnormen,“ zei Caitlin Long, Avanti’s oprichter en chief executive officer die in de aankondiging de inspanningen voor blokketenbelangenbehartiging in Wyoming heeft geleid. „We zullen producten en diensten leveren die vandaag de dag niet op de markt bestaan. Momenteel is het enige type van de Amerikaanse financiële instelling die een definitieve en gelijktijdige regeling van de handel tussen digitale activa en de Amerikaanse dollar kan bieden – omdat het het enige type is dat momenteel is goedgekeurd om zowel binnen dezelfde juridische entiteit te behandelen – een Wyoming special purpose depository instelling zoals Avanti. Wyoming heeft de enige Amerikaanse toezichthouder met een toezichthoudend en toezichthoudend programma voor digitale activa dat bijna klaar is“.

Deze goedkeuring volgt op een soortgelijk groen licht voor Kraken, een van ’s werelds grootste cryptocurrencybeurzen, die in september 2020 toestemming kreeg van de staat Wyoming om enkele van de functies van een private bank uit te voeren.

Avanti heeft toestemming om een symbolische Amerikaanse dollar uit te geven, avit genaamd, die het van plan is te lanceren op de Bitcoin Era-kant van de Liquid, evenals Ethereum. Het is onduidelijk of en wanneer het producten zal ondersteunen die direct verbonden zijn met Bitcoin.