Solana (SOL), Cosmos (ATOM) ökar trenden att nå nya toppar

Solana (SOL), Cosmos (ATOM) ökar trenden att nå nya toppar efter protokolluppgraderingar

Solana (SOL) och Cosmos (ATOM) såg var och en priset på sina tokens efter att nya interoperabilitetsuppgraderingar avslöjades.

Bitcoins (BTC) skarpa korrigering under $ 45 000 skickade chockvågor över hela marknaden för en andra dag och många altcoins kämpar för att hålla de vinster som de har uppnått sedan årsskiftet.

Två undantag från den nuvarande nedgången är Solana (SOL) och Cosmos (ATOM), som båda har lyckats uppleva mindre Bitcoin Bank prisutbrott efter den senaste hausseartade utvecklingen för varje projekt.

Uppgifter från Cointelegraph Markets och TradingView visar att SOL och ATOM såg initiala kursnedgångar under de tidiga handelstimmarna den 23 februari men båda kunde snabbt studsa tillbaka och överträffa den bredare marknaden för dagen.

Solana får en boost från DeFi-integrationer

Solana-priset bröt ut den 22 februari när Raydium, den första automatiserade marknadsföraren (AMM) för Solana blockchain, lanserades. AMM-plattformen möjliggör snabbare affärer, delad likviditet och nya sätt för tokeninnehavare att tjäna en avkastning.

Släppet av Raydium hjälper till att föra SOL-ekosystemet ett steg närmare att vara en livskraftig konkurrent för DeFi på Ethereum (ETH) eftersom handlare desperat letar efter sätt att undvika höga transaktionskostnader i nätverket.

Bevis på dess växande inflytande kan hittas i ett nyligen förslag från SushiSwap-kodnamnet ‚Bonsai‘, som strävar efter att integrera SUSHI-ekosystemet med Solana som ett sätt att mildra höga avgifter på Ethereum-nätverket.

Även om förslaget fortfarande är i ett tidigt skede och måste godkännas via en omröstning i gemenskapen, reagerade handlare positivt på nyheterna och detta kan ha hjälpt SOL-priset att studsa tillbaka och göra en ny heltidshöjd på $ 15,88.

Om de godkänns kommer SushiSwap-användare att kunna hantera sina avkastningsgårdar och genomföra symbolbyten på Solana blockchain. Teamet sa också att Bonsai förväntas vara live på testnet i slutet av första kvartalet 2021.

Som framgår av diagrammet ovan nådde VORTECS ™ -poängen för SOL en topp på 83 den 22 februari, strax innan priset ökade till ett nytt heltidshögtal.

Stargate hjälper till att driva Cosmos högre

De senaste hausseartade utsikterna för Cosmos beror delvis på den senaste Stargate-uppdateringen som inkluderar det efterlängtade protokollet Inter-Blockchain Communication (IBC), ett interoperabilitetslager för Cosmos-blockkedjor.

IBC tillåter projekt som Kava (KAVA) och Band Protocol (BAND), som byggdes med Cosmos Software Development Kit (SDK), att enkelt samverka och överbrygga tokens över andra blockkedjor i Cosmos-nätverket. Så småningom förväntas nätverket fungera med separata protokoll som Binance Smart Chain.

Den 22 februari sjönk ATOM-priset med 35% till 15,07 $ men protokolluppgraderingsnyheterna och doppköp av tjurar drev priset tillbaka till 19,83 $.